ΑΡΘΡΑ

Γενικές οδηγίες για φροντίδα και την περιποίηση των ειδών διακόσμησης και σπιτιού

περιποίηση των ειδών διακόσμησης και σπιτιού

Τα είδη διακόσμησης και σπιτιού προσδίδουν στο σπίτι σας στυλ και προσωπικότητα. Η διακόσμηση και η οργάνωση του σπιτιού μας αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για τη δημιουργία ενός χώρου που αντανακλά την προσωπικότητά μας και παρέχει άνεση. Γι’ αυτό η συντήρηση και η περιποίηση των ειδών διακόσμησης και σπιτιού είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια και να μην χάσουν την λάμψη και το στυλ τους.

Καθαρισμός Τα είδη διακόσμησης και σπιτιού και όλα τα αξεσουάρ πρέπει να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα πρέπει να αφαιρούνται σκόνες , βρωμιές , λεκέδες. Ένα νωπό πανί ή ένα πινέλο για να καθαρίσετε τα περισσότερα αντικείμενα , είναι ένας καλός τρόπος για να μην δημιουργήσετε προβλήματα. Επίσης εάν τα αντικείμενα σας είναι κατασκευασμένα από ευαίσθητα υλικά, όπως μέταλλο, γυαλί ή ξύλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένο για αυτά τα υλικά. Χρησιμοποιείτε μια ήπια λύση καθαρισμού, όπως ξίδι και νερό, για να αποφύγετε την καταστροφή των ευαίσθητων υλικών. Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Προστασία: Τοποθετείστε τα σε ασφαλές μέρος ώστε να αποφύγετε ζημιές όπως σπάσιμο , καταστροφή και λέρωμα.  Για παράδειγμα αποφύγετε να τα τοποθετείτε κοντά σε καλοριφέρ και γενικά σε πηγές θερμότητας , ή σε μέρη με υγρασία. Μετά από κάθε πλύσιμο αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως με φυσικό τρόπο , όχι στον ήλιο και σε πηγές θερμότητας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύμματα προστασίας για τα αξεσουάρ σας.

Υφάσματα: καθαρίστε τα τακτικά με μια ηλεκτρική σκούπα , μην τα αφήνεται στο ήλιο γιατί θα ξεθωριάσουν τα χρώματα τους και θα χάσουν την ζωντάνια τους και την αντοχή τους στο χρόνο. Εάν χρειάζεται καθαρισμός, χρησιμοποιείτε απαλά καθαριστικά που είναι κατάλληλα για το είδος του υφάσματος. Η καθημερινή φροντίδα τους θα τα προσφέρει αντοχή στο χρόνο. Εάν χρειάζεται σιδέρωμα, ρυθμίστε το σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε μια πετσέτα ανάμεσα στο σίδερο και το ύφασμα για προστασία. Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Συνοψίζοντας όχι χημικά αποφύγετε το ήλιο και τις πηγές θερμότητας , τακτική καθαριότητα και πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τηρώντας όλες τις οδηγίες για περιποίηση των ειδών διακόσμησης και σπιτιού θα καταφέρετε να έχουν αντοχή στο χρόνο να διατηρήσουν το στυλ τους και το σπίτι σας να αποτελεί ένα μέρος χαλάρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *